OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE ubijenog Gačića

Datum objave: 13.02.2019   Broj čitanja: 1172
Na portalu Vecernji.ba objavljena je fotografija ubijenog pripadnika El Mudžahida Edina Gačića, koju ekskluzivno donosi sarajevski Žurnal uz detalje kako se sve dogodilo.
OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE ubijenog Gačića

 

Prva ozbiljna informacija pojavila se u utorak u zoru. Bilo je 4 sata i 15 minuta kada su policijski službenici s terena obaviješteni da je u novom snijegu pronađen trag. Sumnjalo se na Edina Gačića. No, cjelodnevna potraga za ubojicom nije dala rezultate, prenosi zurnal.info. Tek poslijepodne četvorica pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Županije Sarajevo pronašla su novi trag. Krenuli su za njim. Serijski ubojica bio je smješten u žbunju na vrhu brežuljka. Policajci su mu, ne primjećujući ga, prišli na dvasesetak metara. A onda je Gačić zapucao.  

 

IGLO I BAJONET

 

Jedan metak je pogodio policajca u nogu. Drugi je raznio cijev puške drugog specijalca. Rafal je trajao oko petnaestak sekundi. Policajci su, potom, uzvratili paljbu. Gačićev automat tada je "zakovao", pa je ubojica zapucao iz pištolja koji je uzeo od ubijenog policajca Mahira Begića. Par minuta poslije pucnjava je utihnula. Ubojica Gačić bio je mrtav. 

 

Pištolj policajca Begića, koji je baš u tim trenucima sahranjivan, ostao je u desnoj ruci serijskog ubojice. Ispred njega je bio bajunet zaboden u zemlju i prekriven ovčijom kožom. Služio mu je kao grudobran. 

 

Prije devet dana tim je bajunetom u Konjicu masakrirao tijelo Sauda Sultanića, kojem je prethodno ispucao dva metka u grudi i jedan u čelo.

 

U vrijeme pogibije ubojica je nosio odjeću od vune. Pored njega je bila gomila čahura. Hranu nije imao uz sebe. S druge strane brda, nekih tristo metara od Gačićevog rova, bilo je njegovo skrovište napravljeno od snijega po uzoru na eskimske kućice – iglo. Tu je boravio prije nego je primjetio da mu se približava potjera. Ni u tom skrovištu nije bilo hrane.

 

SEKSUALNO ZLOSTAVLJAN

 

Edin Gačić se, podsjećamo, skrivao se od 4. veljače, kada je upao u prodavnicu Sauda Sultanića u selu Podorašac kod Konjica. Pet dana poslije, u Suhodolu je ubio policajca Mahira Begića. Prije petnaest godina ubio je svoju majku, dok je bio na dopustu kazne koju je služio zbog ubojstva saborca.

 

Vecernji.ba/Zurnal

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio