Knjiga koja će uzdrmati Vatikan! Pobuna protiv pape Franje jer je razotkrio tajne

Datum objave: 15.02.2019   Broj čitanja: 797
'Kultura tajnosti homoseksualne većine u Vatikanu ključna je za razumijevanje mnogih odluka ili moralnih stajališta Svete Stolice već pet desetljeća'', rekao u četvrtak u razgovoru za agenciju France Presse Frederic Martel, novinar i sociolog.
Knjiga koja će uzdrmati Vatikan! Pobuna protiv pape Franje jer je razotkrio tajne

 

Sodoma, istraga u središtu Vatikana

 

U knjizi 'Sodoma, istraga u središtu Vatikana' koja izlazi 21. veljače u 20 zemalja na 8 jezika, Frederic Martel koji je istraživao temu 4 godine, ispitao je 1500 osoba u 30 zemalja uz pomoć 80 suradnika, opisuje ''kulturu dvostrukog života među kardinalima i crkvenim dostojanstvenicima Vatikana''.

 


''Javna tajna je da u Vatikanu ima homoseksualaca. Novo je da je institucija, sustav homoseksualiziran. Ne zanimaju me pojedinci. Ne otkrivam homosekualnost živućih kardinala. Pokušavam shvatiti kako se institucija izgradila na laži, na dvostrukom životu, shizofreniji, licemjerju - ponavljam riječi pape  Franje.Ta kultura tajnosti homoseksualne većine u Vatikanu je izvor iskrivljavanja svih aspekata Crkve. I ključ za razumijevanje mnogih odluka i moralnih stajališta Svete Stolice'', naveo je, prenosi Hina. Sociolog zatim objašnjava da ta laž ima ogromne posljedice, poput odbacivanja prezervativa, ženomrstva klera, skandale Vatikanske banke u vrijeme nadbiskupa Marcinkusa, koji je bio homoseksualac, ostavku Benedikta XVI. i pobunu protiv pape Franje.

 

Oni koji žive s ljubavnicima...

 

Nabraja da postoje neprakticirajući homoseksualci koji su vjerni zavjetu čistoće. Zatim postoje oni koji možda imaju odnose, ali to proživljavaju jako teško i kažnjavaju se. Postoje i oni koji žive s ljubavnicima. Zatim postoje kardinali koji izlaze i imaju ljubavnike. Neki, najmanje dvojica kardinala bliskih Ivanu Pavlu II. su se viđali s muškim prostitutkama.Frederic Martel navodi da je papa Franjo shvatio sustav, čiji je i sam zatvorenik. Njegova slavna rečenica glasi ''iza rigidnosti se često krije dvostruki život''. On je ''gay friendly'' ako ga usporedimo s njegovim prethodnicima kada je pitanje prosuđivanja pojedinca. Ali radikalni je protivnik homoseksualnih brakova.Martel je istaknuo da ne postoji veza između homoseksualnosti i seksualnih zlostavljanja.''Crkva je stvorila kulturu tajnosti kako bi zaštitila homoseksualnost i zaštitila je zlostavljanje, iako ta kultura nije bila za to stvorena. Tu je sustav krajnje izopačen i nije moguća nikakva reforma ako se ne promijeni doktrina Crkve tj. zavjet čistoće i celibata'', zaključuje novinar i sociolog.

 

Prema svemu pročitanom, na nama je da molimo za papu Franju, čovjeka koji je odlučio očistiti Vatikan od zlodjela i sačuvati Crkvu koju mnogi veliki svećenici žele razoriti!

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio