Grude će ponovno biti 'prometne': Stiže 25 tisuća migranata

Datum objave: 16.02.2019   Broj čitanja: 1396
Dragan Mektić, ministar sigurnosti u BiH koji je pojam sigurnost potpuno devalvirao izjavio je za "Avaz" da u BiH stiže novih 25 tisuća migranata. Umjesto da smisli način kako da sačuva granice i da po uzoru na zemlje EU zatvori granice za one koji bez papira žele doći, Mektić migrante, kao drage goste, očekuje.
Grude će ponovno biti 'prometne': Stiže 25 tisuća migranata

 

U utorak će taj ministar sigurnosti organizirati sjednicu Operativnog stožera, a jedina sreća u nesreći je da Mektić ide čim se formira državna vlast tako da bi se moglo barem malo odahnuti na području Bosne i Hercegovine.

 

Nažalost, on bi mogao stvoriti određenu štetu jer će do dolaska SNSD-ovih ljudi, odnosno onih koji će činiti novu državnu vlast, a SNSD je uvjerljivi pobjednik, Mektić moći donijeti još koju odluku, a već sada govori da Unsko-sanska županija koju su migranti zaposjeli ne može primiti sve ljude koji dolaze u zemlju.

 

Prošle godine određeni centri moći imali su plan da migrante smjeste u zapadnu Hercegovinu. Tako je Široki Brijeg prema mapi koja je objavljena u medijima trebao primiti dvije tisuće, a Ljubuški i Grude po tisuću migranata. Lokalni lideri Širokog Brijega i Ljubuškog negativno su reagirali na tu inicijativu istaknuvši kako nema kapaciteta da se te ljude primi u te lokalne zajednice. Ljubo Grizelj, grudski načelnik, kazao je tada da Grude nemaju smještajnih kapaciteta ni za 10 osoba, a kamoli za tisuću.


- Ovdje se radi o nečemu što se naziva ilegalnim, odnosno radi se o ljudima bez ikakvih dokumenata i identiteta. Ne znamo uopće pozadinu svega toga. Uzroci migrantske krize su negdje drugdje i kriza se tamo treba i rješavati. Ne vidim niti jednog razloga u ovoj priča o dolasku tisuću migranata u Grude jer ni po čemu nije utemeljena - ustvrdio je tada za Grude.com Grizelj.

 

Unatoč svemu, kroz ZHŽ migranti svakodnevno prolaze posljednjih godinu dana, a broj bi se mogao intezivirati ovog proljeća ako se obistine Mektićeve najave i ako se bh. granica ne bude strože kontrolirala.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio