Marija Iličić preuzela mandat! Izaslanici spašavaju Federaciju od financijskog kolapsa

Datum objave: 20.02.2019   Broj čitanja: 1264
Novizabrani izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine započeli su konstituirajuću sjednicu nakon koje će napokon biti kompletirana zakonodavna vlast u entitetu Federacija BiH.
Marija Iličić preuzela mandat! Izaslanici spašavaju Federaciju od financijskog kolapsa

 

Zastupnici su danas preuzeli mandate, a među njima je i Gruđanka Marija Iličić, magistrica politologije koja je dulje godina uspješno djelovala u Hrvatskom studentskom politološkom forumu (HSPF BiH), pišu Grude.com.


Federalni parlamentarci danas bi trebalo da se izjasne o 11 točaka dnevnog reda među kojima je i proračun Federacije BiH za 2019. godinu.

 

Proračun, kao i prateći dokument, zakon o njegovom izvršavanju, predloženi su po hitnom postupku, kao i dopuna Zakona o proračunima.

 

Usvajanjem ovih dokumenata entitet Federacija BiH izaći će iz financijske krize u kojoj se nalazi od 1. veljače 2019. godine, a koja je rezultat neusvajanja proračuna.

 

Predložene su i odluke o davanju suglasnosti na ovogodišnje financijske planove federalnih zavoda za zapošljavanje, za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te Federalnog fonda solidarnosti. Izaslanici bi danas također trebali izabrati predsjedavajućeg i zamjenike predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH.

 

SDA će za zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH predložiti Aljošu Čamparu, dok će SDP BiH za drugog zamjenika predložiti Žarka Vujovića. Čampara se izjašnjava kao pripadnik bošnjačkog, a Vujović kao pripadnik srpskog naroda. To znači da će za predsjedavajućeg Doma naroda Federalnog parlamenta biti izabran izaslanik iz reda hrvatskog naroda, a kojeg će "dati" HDZ BiH.

 

Grude.com
Foto:Klix

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Neki21.02.2019 19:18 sati
    Mara je odlična i sposobna
  • grude21.02.2019 10:25 sati
    Ma Mara nam je super
  • .ate20.02.2019 14:54 sati
    Bravo Mare
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio