Hrvati preuzeli Dom naroda Parlamenta FBiH!

Datum objave: 20.02.2019   Broj čitanja: 741
Tomislav Martinović novi je predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije. Član je Hrvatske demokratske zajednice i dosadašnji izaslanik u ovom Domu
Hrvati preuzeli Dom naroda Parlamenta FBiH!

 

Iako su izvori iz HDZ-a BiH najavljivali kako će Ivo Tadić biti izabran za predsjedavajućeg Doma naroda FBiH, danas je ta dužnost ipak povjerena Tomislavu Martinoviću. Naime, on je je izabran sa 38 glasova za, 11 suzdržanih i pet protiv, a na ovoj dužnosti je naslijedio Lidiju Bradaru. Ipak, Martinović je odmah nakon imenovanja poručio kako ne treba biti iznenađen ako ne ostane dugo na ovoj dužnosti, te kako će se u budućnosti tražiti nova kadrovska rješenja za predsjedavajućeg Doma naroda FBiH. Martinović je tako odmah nakon imenovanja najavio ostavku, a na Klubu hrvatskih izaslanika je da odluče tko će u budućnosti obnašati ovu dužnost. Informacije zadnjih nekoliko dana su govorile kako je upravo Martinović prvi izbor predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića za ovu dužnost, ali on je odbijao prihvatiti ovu ponudu zbog osobnih razloga.  Na kraju je postignuto kompromisno rješenje da će Martinović bit na čelu Doma naroda dok se ne donesu važne odluke kojima će se osigurati neometano funkcioniranje Federacije ove godine, a zatim će se tražiti nova rješenja unutar Kluba hrvatskih izaslanika. Sada je očito kako i Martinović i Tadić ne žele biti na čelu najvišeg zakonodavnog tijela u Federaciji BiH, a navodno je idući kandidat za ovu dužnost predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba. 


Hoće li on zaista naslijediti Martinovića u idućih nekoliko dana ili tjedana ostaje da se vidi. Možda u međuvremenu mišljenje promijeni i Ivo Tadić, te pristane biti na čelu Doma naroda FBiH. U svakom slučaju, biti će zanimljivo gledati kakva će se kadrovska rješenja izroditi do kraja veljače ili najdalje u prvoj polovici ožujka.

 

Pogled.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio