Čapljinska ''Lasta'' kreće u proizvodnju štrudle od smokve

Datum objave: 22.02.2019   Broj čitanja: 627
Početkom ožujka trebala bi početi i proizvodnja najjačeg Lastina brenda - štrudla od smokve.
Čapljinska ''Lasta'' kreće u proizvodnju štrudle od smokve

 

Raspisan je treći javni poziv za prodaju Laste Čapljina, potvrdila je Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljice toga hercegovačkog poduzeća. Prodaju se nekretnine, što uključuje proizvodni pogon, upravnu i prateće zgrade te opremu kompanije. Početna cijena u trećem javnom pozivu je 8,6 milijuna konvertibilnih maraka, a imovina se ne može prodati ispod te cijene, piše Večernji list.

 

Početna prodajna cijena u prvom javnom pozivu bila je 11,48 ilijuna konvertibilnih maraka, a u drugom javnom pozivu 9,2 milijuna konvertibilnih maraka. Prijave se, po trećem pozivu, dostavljaju do utorka, 5. ožujka a usmeno javno nadmetanje obavit će se u srijedu, 6. ožujka u 12 sati u prostorijama stečajnog dužnika.

 

Podsjećamo, proizvodnja u Lasti stala je koncem 2016. godine, dok je obustava proizvodnje obznanjena 26. siječnja 2017. nakon čega je oko 150 radnika upućeno doma. Stečajni postupak na Osnovnom sudu u Mostaru pokrenut je u svibnju 2018. godine, a za stečajnu upraviteljicu imenovana je Behrija Huseinbegović, ekonomistica iz Bugojna, poznata po oživljavanju posrnulih poduzeća.

 

Ono što je koncem siječnja 2017. godine, kada su zabrinuti radnici pogleda uprtih u zemlju kretali kućama razmišljajući gdje i kako dalje, izgledalo nevjerojatno, strojevi su ponovno pokrenuti prije nekoliko mjeseci, točnije u listopadu 2018. godine.

 

Počelo se s proizvodnjom čajnih kolutića, a nastavilo s kokos keksima, krem štapićima, a odnedavno je u proizvodnji i popularni keks Linđo.

 

Od stečajne upraviteljice Behrije Huseinbegović doznaje se kako bi početkom ožujka trebala početi i proizvodnja najjačeg Lastina brenda - štrudla od smokve.

 

Ono što Čapljinci, ali i svi Hercegovci priželjkuju svakako je oživljavanje pogona prehrambene industrije, odnosno čapljinskoga sinonima tvornice keksa i vafla.

 
Vezana vijest>>Raspisan treći javni poziv za prodaju ''Laste''

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio