GRUDE - Vuković: Organizirat ćemo gospodarski forum za ZHŽ

Datum objave: 22.02.2019   Broj čitanja: 552
Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH dr. sc. Vjekoslav Vuković ovih dana je boravio u Hercegovini te posjetio neke od najvećih tvrtki u ovome dijelu BiH.
GRUDE - Vuković: Organizirat ćemo gospodarski forum za ZHŽ


U razgovoru s čelnicima Violete d.o.o. Grude istaknuto je kako se radi o jednom od najvećih proizvodnih pogona u BiH, koji je postao brend države u Europi.

 

Pri obilasku proizvodnih pogona Violete prezentiran je njihov širok asortiman, kao i čitav proces od razrade ideje, proizvodnje, do isporuke krajnjim potrošačima.


Primjer organiziranosti
- Tvrtku Violeta krasi visoka tehnologija i kvaliteta. Tajna uspjeha tvrtke je organiziranost. Naime, tvrtka Violeta u svakom trenutku pomoću softvera mjeri učinkovitost svojih odjela. Tvornica je tehnološki izgrađena po svjetskim standardima, laboratoriji su moderno opremljeni sa stručno usavršenim zaposlenicima, a trenutačno proširuju skladište zbog velike ponude i potražnje.

 

Tvrtka je usmjerena na mlade i sprječavanje odljeva radne snage iz Bosne i Hercegovine, što govori i brojka od oko 1100 zaposlenika čija je prosječna dob 33 godine, a s obzirom na širenje poslovanja, broj zaposlenih svakim danom se povećava - rekao je Vuković za Večernji list.

 

Riječi hvale imao je i za tvrtku Lumen, koja u svom sastavu posjeduje tvornicu svijeća i lampiona, veleprodaju i maloprodaju dekorativnih artikala te i repromaterijal za cvjećarstvo. Dugi niz godina prisutna je na našem tržištu, ali je i izvozno orijentirana - oko 90%. Outsourcingom usluge prijevoza svakodnevno plasiraju proizvode do zadovoljnih kupaca u BiH, Hrvatskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Kosovu, Sloveniji...


- Pri obilasku spomenutih kompanija raspravljalo se o njihovim budućim planovima, kao i aktualnim problemima s kojima se susreću u svom svakodnevnom poslovanju. Komora će nastojati još intenzivnije djelovati na institucije vlasti apelirajući da se domaćim kompanijama omogući lakše poslovanje i jačanje konkurentnosti, odnosno kreira bolji poslovni ambijent - poručio je Vuković.


Razgovor s Grizeljom

On i njegovi suradnici susreli su se i s načelnikom općine Grude Ljubom Grizeljom. Na sastanku se razgovaralo o trenutačnom stanju, ali i potencijalu općine. Dogovoreno je da se u predstojećem razdoblju organizira gospodarski forum na razini županije tijekom kojeg bi se prezentirale aktivnosti, nadležnosti i potencijal Vanjskotrgovinske komore BiH i povezali gospodarstvenici te u konačnici ojačala gospodarska aktivnost.


Dopredsjednik Vuković je rekao kako su resursi Vanjskotrgovinske komore BiH na raspolaganju gospodarstvenicima u Hercegovini te kako je zajedničkim radom i razvojem suradnje moguće napraviti pozitivne iskorake i poboljšati stanje i gospodarsku sliku Hercegovine.

GRUDE - Vuković: Organizirat ćemo gospodarski forum za ZHŽ
GRUDE - Vuković: Organizirat ćemo gospodarski forum za ZHŽ
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio