I SDP ogorčen: Je li Komšić danas priznao da ga je 'džamija' izabrala

Datum objave: 24.02.2019   Broj čitanja: 947
Javna je tajna da je nelegitimni član Predsjedništva BiH Željko Komšić pobjedu odnio u džamijama tako što su vjerski dužnosnici objašnjavali vjernicima kako svaki treći glas u kući mora ići za Željka Komšića.
I SDP ogorčen: Je li Komšić danas priznao da ga je 'džamija' izabrala

 

Međutim, sve je to Komšić odlično zakamuflirao nakon izbora žestoko udarajući po SDA-u i njihovom političkom rukovodostvu smatrajući ih nacionalistima. Ali, već danas promjene i svojevrsna potvrda Komšića da mora vratiti dug SDA-u koji je sve izorganizirao i vjerskim dužnosnicima koji su provodili naputke. Željko Komšić tvrdi da je odlazak Bh. bloka u opoziciju riskantan potez, te da bi takva logika mogla doći glave ljevici.

 

U njegovoj stranci to je izazvalo ogorčenost, a ništa bolja situacija nije ni u koalicijskim partnerima u Našoj stranci i SDP-u.

 

Politički direktor SDP-a Damir Mašić, te predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović reagirali su preko svojih profila na društvenim mrežama.

"Nije mi jasno zašto neki ljudi vrlo jasno, otvoreno i glasno ne kažu da žele, odnosno, moraju da idu sa SDA. Pakovati lični interes, odnosno, motanje u celofan navodnih 'principa' uz tzv. 'očekivanje građana' jednostavno smrdi", stav je Damira Mašića kojeg u cijelosti, bez prepravljanja s bosanskog na hrvatski jezik donosimo.

 

S druge strane njegov stranački kolega Saša Magazinović je kratko poručio: "vrijeme je za vraćanje dugova...", aludirajući na to da je SDA pripremila teren kako bi svaki treći glas išao Komšiću.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio