HP Mostar obilježio treću godinu pozitivnog poslovanja

Datum objave: 02.03.2019   Broj čitanja: 466
Uvođenjem suvremenih usluga, Uprava HP-a ovo javno poduzeće vraća među lidere ..
HP Mostar obilježio treću godinu pozitivnog poslovanja

 

Hrvatska pošta Mostar treću je godinu zaredom poslovala pozitivno. Tim povodom Uprava ovog javnog poduzeća priredila je večer druženja za svoje poslovne partnere i klijente koji su dugogodišnji vjerni korisnici njihovih usluga te im tako pomažu ostvariti dobar poslovni rezultat.

 

Ovom prilikom predstavljene su brojne nove usluge koje je HP Mostar uveo u posljednje dvije godine, kao i planovi za budućnost. Kako većina tih usluga i planova, a prvenstveno razvijanje brze pošte i usluge PostPak, osim BiH uključuju cijelu regiju, na večeri druženja održanoj u Etnoselu Herceg u Čitluku prisustvovali su i predstavnici javnih poštanskih operatora iz BiH (predstavnici BH Pošte i Pošte RS-a), kao i predstavnici pošta Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore.

 

Podršku radu Uprave HP-a Mostar svojim dolaskom na ovu večer izrazili su i brojni predstavnici političkog života iz BiH, među kojima predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, državni ministar financija Vjekoslav Bevanda, federalni ministar prometa i veza Denis Lasić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, izaslanici u Domu naroda BiH Bariša Čolak i Lidija Bradara...

 

“Prethodne tri godine bile su pune izazova. Vjerujem kako smo odlukama koje smo donosili, od organizacijskih promjena, uvođenja novih usluga, posebno izmjena poslovne kulture i odnosa prema poslu svih zaposlenika, stvorili pretpostavke za budući rast i opstanak. Put od neizvjesnosti, negativnog poslovnog rezultata, pada osnovne djelatnosti i stalnih tehnoloških promjena do stabilnosti nije bio lagan i jednostavan”, kazao je na početku večeri predsjednik Uprave HP-a Mostar Mate Rupčić. On je podsjetio na pet točaka koje su označavale preokret u poslovanju HP-a Mostar, među kojima je možda najznačajnije spomenuti dogovor i suradnju s vodstvima BH pošte i Pošte RS-a, što je rezultiralo kreiranjem zajedničke vrhunske usluge brze pošte za cijelo tržište BiH. “Posebno smo ponosni i na činjenicu da smo s vodstvima pošta iz BiH, te iz regionalnih pošta (Srbije, Hrvatske i Crne Gore), kreirali jedinstvenu uslugu na regionalnoj razini. To nam je uspjelo s PostCash uslugom slanja i primanja novca među 6 pošta u 4 države (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore)”, kazao je Rupčić.

 

Podsjetio je na to kako pošte mogu biti i infrastrukturni pokretači gospodarskog razvoja u svojim zemljama. Ovu činjenicu potvrdilo je puštanje u komercijalni rad usluge PostPak koja je dostupna na tržištu BiH, Srbije i Crne Gore. Riječ je o usluzi koja omogućava poslovnim korisnicima (prije svih internetskim trgovcima) prekogranično slanje otkupnih pošiljki.

 

Večeri druženja prethodilo je održavanje okruglog stola “Pogled u budućnost, digitalni trendovi i njihov utjecaj na razvoj poštanske djelatnosti”. Na okruglom stolu, uz domaćine, sudjelovali su predstavnici BH Pošte Sarajevo, Pošte Srpske Banja Luka, Pošte Crne Gore, Pošte Srbije i Hrvatske pošte Zagreb. Cilj je bio razmjena pozitivnih i uspješnih iskustava u segmentu primjene novih digitalnih tehnologija u poštanskoj djelatnosti.

 

Za dobru zabavu i ugodno ozračje na večeri druženja pobrinuli su se članovi glazbenog benda All stars, zvijezda večeri Sandi Cenov te glumci Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić. Program je vodio Boris Čerkuč.

 

Program je upotpunjen i bogatom tombolom. Prvu nagradu, putovanje za dvije osobe u Svetu Zemlju, dar tvrtke G-Tour iz Međugorja, osvojio je Goran Đerić iz Pošte Srbije. Druga nagrada bila je vikend za dvoje, a daruje ju Etnoselo Herceg, dok su ostale nagrade uključivale poklon-pakete HP-a Mostar.

 

HP Mostar obilježio treću godinu pozitivnog poslovanja
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio