Jadran: Uhvatio morskog psa dugog osam metara

Datum objave: 03.03.2019   Broj čitanja: 1109
U petak predvečer bacio sam u more 60 metara od obale, u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, tri mreže, a potom drugi dan ujutro pronašao samo dvije. Treću mrežu kao da je netko izvukao.
Jadran: Uhvatio morskog psa dugog osam metara

 

No prilikom potrage pokazalo se kako se u nju zapetljao ogroman morski pas dug između sedam i osam metara koji je sve povukao na dno. Morao sam tražiti pomoć. Ispričao je ukratko ribar Ivan Pavelić iz Savudrije za lokalni portal Ipress.

 

Morsku neman nije mogao iz mreže sam izvući jer bio je sam, pa je pozvao prijatelje koji su mu pomogli dodatnom brodicom dotegliti je do savudrijske luke.

 

No tada je nastala prava drama jer nitko nije očekivao kako je ulov u mreži ustvari zaštićenimorski pas planktonaš dug gotovo osam metara i težak skoro dvije tone.

 

Prema riječima očevidaca, jadna je riba bila umotana u 140 metara mreže što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje. Na površinu je izvučen tek njegov rep, a koji je prema procjeni ribara,bio širok oko dva metra  što je odgovaralo i njegovoj dužini i težini.

 

Ostatak mreže nakon tog zahvata naprosto je skliznuo prema dolje, a obzirom da je morski pas davao znakove života, ponovno je otegljen i pušten u morske dubine.

 

Nitko ne zna je li psina nakon svega preživjela, a ovaj neočekivan morski ulov evidentirala je i policija. Prema neslužbenim informacijama nadležna se veterinarska služba nije pojavila u luci Savudrija, pa će valjda prema fotografijama moći se zaključiti radi li se o kitopsini ili nekoj drugoj vrsti.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio