FOTO: Miss hrvatskog iseljeništva je Amajlija Zagorčak, TEA VLAŠIĆ druga pratilja

Datum objave: 03.03.2019   Broj čitanja: 2511
-Hrvatski bal postao je tradicija i simbol te poveznica iseljene i domovinske Hrvatske. Organizacijom bala i drugim kulturnim i sportskim manifestacijama pokušavamo očuvati hrvatski jezik, kulturu i identitet i ujedno sklapati prijateljstva s drugim narodima, posebno s domaćim Austrijancima“, rekao je Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport (AHZ) i predstavnik Hrvata iz Austrije u Savjetu hrvatske Vlade za Hrvate izvan Hrvatske, otvarajući u prekrasnom zdanju Sofiensälle u Beču 28. Hrvatski bal ove Udruge.
FOTO: Miss hrvatskog iseljeništva je Amajlija Zagorčak, TEA VLAŠIĆ druga pratilja

 

Bal je održan pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH na čelu sa Zvonkom Milasom.

Piplica je istakao kako je AHZ Beč još uvijek „najveća, najbrojnija i najatraktivnija zajednica Hrvata u svijetu“ dodavši:

„ Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju iseljena Hrvatska na žalost postala je još brojnija“. Napomenuo je da iseljeni Hrvati očekuju od hrvatske Vlade da stvori uvjete ostanka naših mladih u svojoj domovini.

 

„Iseljeni Hrvati imaju iskustvo, znanje i novac, te veliku ljubav prema domovini i još uvijek čekaju da dobiju pravu šansu da pomognu svojoj domovini“, poručio je Piplica.

 

Balska svečanost započela je austrijskom i hrvatskom himnom, koju je izveo hrvatski tenor u Beču Luka Gudelj.

 

 

Više od 400 gostiju i uzvanika iz političkog, diplomatskog, kulturnog i gospodarskog života grada Beča i Austrije te Hrvatske i Bosne i Hercegovine pozdravila je i dr. Vesna Cvjetković, hrvatska veleposlanica u Austriji i izaslanica hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na bečkom balu, prenijevši njene pozdrave iseljenim Hrvatima.

 

 

Glavna atrakcija večeri bile su četiri najljepše Hrvatice koje će u lipnju imati priliku sudjelovati na izboru Miss Supranational Hrvatske, čije su direktorice i vlasnice licence Sanja Bjedov Popović i Tamara Roglić.

 

 

Titulu Miss Supranational hrvatskog iseljeništva 2019. ponijela je Amalija Zagorčak, 17-godišnja Hrvatica iz Ebenfurta u Austriji. Lentu joj je predala prošlogodišnja pobjednica Tihana Babij iz Beča, koja je postala i Miss Supranational Hrvatske 2018., a krunu na glavu stavio suorganizator bečkog izbora i predsjednik AHZ-a Miroslav Piplica.

 

 

Prva Amalijina pratilja je Arijana Bišop (27), a druga pratilja je Tea Vlašić (19). Miss fotogeničnosti je Marina Čabraja (17).

 

„Presretna sam i još uvijek ne mogu vjerovati da sam upravo ja nakon više pokušaja, ponijela titulu ovogodišnje Miss hrvatske dijaspore.

 

Veselim se odlasku na izbor Miss Supranational Hrvatske u lipnju u Vodice i bila bi sretna ako bi uspjela ponoviti uspjeh moje prethodnice Tihane Babij“, rekla je nova Miss hrvatskog iseljeništva Amalija Zagorčak.

 

 

Dodala je kako je porijeklom iz Belog Manastira, da u Austriji živi i polazi Srednju medicinsku školu, te kako joj je omiljeni hobi igranje odbojke.

 

 

Fenix-magazin/Snježana Herek  Foto: Snježana Herek

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio