Bio nogometna legenda Podravine: Danas je gastarbajter

Datum objave: 05.03.2019   Broj čitanja: 1294
U vinogradu nogometne legende ludbreškog kraja, Nevenka Herenčića Kempesa (54), okupilo se veselo društvo kako bi Kempesu pomoglo u rezidbi vinograda u vinogorju nad prigradskim naseljem Hrastovsko, piše Podravski.hr.
Bio nogometna legenda Podravine: Danas je gastarbajter

 

Iako je vladalo dobro raspoloženje, razlog što je društvo u vinogradu nije toliko radostan. Naime, i Nevenko Herenčić jedan je u moru naših ljudi koji su trbuhom za kruhom morali otići raditi u inozemstvo. Kempes odnedavno radi u Francuskoj, za domaću tvrtku koja obavlja posao za kompaniju Amazon u vlasništvu najbogatijeg čovjeka na svijetu Jeffa Bezosa. Tako su prijatelji Kempesu uskočili u pomoć kako bi stigao napraviti radove u vinogradu u dane kad je na dopustu.

 

- Morao sam otići nekamo jer plaća koju sam tu imao nije mi dozvoljavala da napravim ono što želim. Eto, baš ovu klijet želim nadograditi i tu kanim živjeti - objasnio je Nevenko Herenčić Kempes.

 

Nevenko je dosad radio u gradskoj komunalnoj tvrtki Lukom, iz koje su, kako doznajemo, otišla još dva zaposlenika u potrazi za boljim životom. Gradska uprava najavila je povećanje plaća u Lukomu, što će izgleda biti jedini uvjet da zaposlenici ostanu i budu zadovoljni, a samim time i produktivni.

 

- Naravno da nije bilo lako otići, ali s ovom plaćom nisam mogao ići naprijed. U Francuskoj pet tjedana radim i tjedan sam dana doma. Radi se i po 11 sati, ali zaradim zaslužene sate kako bih mogao imati tjedan slobodno - odgovorio je Nevenko Herenčić Kempes te usporedio primanja na svom novom poslu i svoja dosadašnja u Lukomu.

 

- Kad bi mi se nešto dogodilo i da provedem mjesec dana na bolovanju, dobio bih veću plaću nego da cijeli mjesec radim u Lukomu. Osim toga, cijele sam dane na poslu i mnogo prohodam, pa sam i skinuo nekoliko kilograma, tako da ima više pozitivnih posljedica moje odluke da odem u novu pustolovinu - objasnio je Kempes.

Podravski.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio