Propao pokušaj Željka Komšića da preuzme 'Avaz'

Datum objave: 06.03.2019   Broj čitanja: 753
Tekst objavljen u ponedjeljak u “Dnevnom avazu” o planu Željka Komšića da ukloni predsjednika Socijaldemokratske partije Nermina Nikšića kao smetnju i otvori sebi prostor za koaliciju sa Strankom demokratske akcije, očito je šefa Demokratske fronte pogodio u žicu, piše "Dnevni avaz" u izdanju od srijede.
Propao pokušaj Željka Komšića da preuzme 'Avaz'

 

Tekst s "Avaza", bez prevođenja na hrvatski jezik, prenosimo u cijelosti:

 

Kad se političar igra urednika

 

Nije Komšić prvi nadobudni političar koji je pokušao uređivati “Avaz” i koji u tom naumu nije uspio

 

Poznati motivi

 

Nevješto pokušavajući da prikriju ljutnju što je reflektor javnosti usmjeren na njihovu dvoličnu igru i opći utisak da su oni svojevrsni trojanski konji SDA u opozicionim redovima, Komšić i Demokratska fronta idu toliko daleko da se postavljaju u ulogu velikog brata – urednika i cenzora u medijima.

 

Tako bi Komšić da zabrani da se u “Avazu” oglašavaju i Nermin Nikšić, ali i ugledni intelektualci i analitičari Nedžad Latić i Enver Kazaz, koje podrugljivo naziva “ljevičarskim maškarama”.

 

Nije Željko Komšić prvi nadobudni političar koji je pokušao uređivati “Avaz” i koji u tom naumu nije uspio. A nisu ni nepoznati motivi zbog kojih on to radi.

 

Jer, slika predsjednika DF-a u ogledalu slobodnih medija nije baš tako ružičasta i lijepa kakvu je zamišljaju on i njegove partijske skutonoše.

 

Malo je, naime, političara u BiH koji su dobili toliko šansi da naprave pozitivan rezultat za BiH, a da su im rezultati tako mršavi. Iza njega, u principu, ostaju samo političke frazetine i demagoški vic - pokušaji da se predstavi kao opća mjera patriotizma.

 

Pomoć SDA

 

Tako se ponašao i dok je bio načelnik Novog Sarajeva i dok je bio ambasador BiH u Beograd, a tako se ponaša u svim mandatima člana Predsjedništva BiH.

 

Pri tome ga je za prvi i drugi četverogodišnji mandat izgurao SDP, kojeg sada pokušava bušiti i srušiti iznutra, a kad je u pitanju aktuelni treći mandat, malo je onih koji vjeruju da je njegova izborna pobjeda čista, odnosno da nije posljedica nesebične pomoći SDA.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio