Nije hrvatski vic: Pokušavao spasiti svoju ženu pa ga policija uhitila

Datum objave: 08.03.2019   Broj čitanja: 525
Četvorica karlovačkih policajaca otišli su na intervenciju zbog, kako im je netko prijavio, navodnog obiteljskog naselja na trgu u centru grada, srušili bračni par na pločnik, a kad se ispostavilo da nije riječ o obiteljskom nasilju već o pomoći asmatičarki koja je pala u nesvijest, njenog su supruga ipak s lisicama na rukama odveli u postaju.
Nije hrvatski vic: Pokušavao spasiti svoju ženu pa ga policija uhitila

 

 Čovjek sad čeka kaznu, a supružnici su svoju priču odlučili podijeliti s javnosti Ispričali su je za Radio Mrežnicu.

 

Priča se zbila u srijedu, 6. ožujka kad je Karlovčanki (čiji je identitet, kao i onaj njezinog supruga, poznat redakciji Radija Mrežnice) pozlilo u stanu. Na nos joj je krenula krv, zvala je hitnu budući je asmatičarka. Na preporuku iz hitne da izmjeri tlak to je i učinila u obližnjoj ljekarni kamo je otišla pješice u pratnji supruga. Pri povratku kući gospođa se srušila u nesvijest. Suprug ju je podignuo, naslonio na zid i lagalno počeo pljuskati po licu dozivajući je imenom kako bi došla k sebi. U tom trenutku naišla je, njima nepoznata žena koja je muškarca pitala što to radi, a on joj je odgovorio da mu supruzi nije dobro i da je pokušava “dobiti”. Očito mu nije povjerovala već je pozvala policiju. Prijava je bila da muškarac davi ženu! Supruga je u međuvremenu došla k sebi, a došli su i policajci. I tad počinje drama.

 

Oboje srušeni na put, žena uzalud pokušavala policajcima objasniti da joj muž pomaže

 

Oboje su, pričaju, srušeni na pod, a mužu su poliicajci stavili lisice na ruke Žena je pokušavala objasniti da joj suprug pomaže, a ne davi je, ali uzalud.

 

Prema izjavama supružnika, policajci su ih zaskočili s leđa i oboje srušili na pločnik. Suprugu su dvojica stavljala lisice na ruke, dok je njegova supruga još uvijek na podu vikala: "Što mu to radite? To mi je muž, pokušava mi pomoći!"

 

Suprug tvrdi da je barem desetak puta policajcima rekao da je pomagao svojoj ženi jer joj je pozlilo, da idu iz ljekarne u kojoj su joj mjerili tlak i da je pala u nesvjest, a on ju je pokušao osvijestiti. Dok su policajci njenog supruga s lisicama spremali u maricu, nju je preuzela hitna koja je također došla na nečiji poziv. Iako su joj preporučili hospitalizaciju, gospođa kaže da je odbila i zamolila ih da ju odvezu u policiju ne bi li vidjela zašto su joj odveli supruga.

 

"Ovo osim u filmovima, nisam vidjela"

 

"Ovo osim u filmovima, nisam vidjela. Još uvijek sam u šoku. Ne mogu vjerovati kako su se policajci ponašali. U 31 godinu braka suprug na mene nije podignuo glas, a kamoli ruku. Živi s mojom astmom skoro kao i ja i zna kako treba postupiti kada mi je loše, ali oni jednostavno nisu slušali što im govorimo", kaže za Radio Mrežnicu V.M. još i danas pod stresom zbog svega što im se dogodilo.

 

Nakon što je stigla u postaju policajci od nje, kaže nisu uzeli izjavu, tek je jedan od njih rekao da mu izgleda čudno kao da je alkoholizirana. Alkotestirali su je iako im je rekla da kao asmatičar ne može dovoljno jako puhnuti u dreger, a na njen prijedlog da ju odvedu na vađenje krvi, kako kaže, nisu reagirali. Ni tada nije dobila odgovor zašto je njen suprug zatvoren.

 

"Rekla sam im da skidam kapu što su tako brzo došli jer razumijem da se svašta događa, ali zašto me nisu pitali ništa? Dok sam ležala rekla sam im da mi je to muž i da mi je pokušao pomoći, ali nitko me nije doživio", navodi gospođa.

 

Muž radio u policiji 5 godina: Znam da me trebaju najprije pitati što se događa, a za lisice mora biti razlog

 

Alkotestiran je i suprug D.M. Izmjereno mu je 1,08 promila. Policajcima, tvrdi, nije krio da je popio nekoliko rakija nakon što 24 sata prije nije ništa jeo. Za Radio Mrežnicu je potvrdio i da je, izrevoltiran što ga tretiraju kao kriminalca u trenutku kad mu ženi nije bilo dobro, policajcima rekao da nisu policajci već da su završili – plesni tečaj.

 

D.M. je i sam bio policajac, od 1987. do 1992. kada je otišao u Tigrove. U Oluji je ranjen, u mirovini je. S policijom do sada, kaže, osim prebrze vožnje za što je prije više godina kažnjen, nikada nije imao problema. Ponašanjem mladih kolega je zgrožen.

 

"Nisam bio agresivan prema ikome. Da, rekao sam im da su završili plesni tečaj i da, objašnjavao sam im da sam radio u policiji pet godina i da znam da me trebaju prvo pitati, mene ili ženu, što se dešava, a ne s leđa nas sruštiti nas pod i staviti mi lisice, frkati mi ruke 15 minuta i onda reći da su dobili takvu dojavu. Kad su shvatili da su pogriješili trebali su se ispričati i reći: 'Gospodine, puštamo vas, odite kući'”.

 

Prema njegovim riječima dvojica policajaca su bila posebno bezobrazna i prosta, jedan dok su se vozili prema postaji, a drugi u postaji.

 

Jedan policajac mi je rekao da mu je pun k**** mene i moje priče.

 

"Viši, crni je vikao na mene da šutim jer sam ga molio da mi malo oslobodi lisice. Rekao mi je da mu je pun k*** mene i moje priče. Drugi je pak na moju opasku da je mlad i koliko ima godina, odgovorio da me boli k**** koliko ima godina. U policiji su mi skinuli lisice jer su vidjeli da nisam agresivan, a nakon sat vremena rečeno je da idem u pritvor. Tada je moja supruga počela vikati da me ne mogu zatvoriti, da nije bilo nasilja, da sam joj pomogao, ali oni nisu slušali nego su me na deset sati pritvorili", govori za Radio Mrežnicu.

 

Na kraju, ostao je u posebnim prostorijama policije zbog vrijeđanja policije i alkohola.

 

"Rekao sam u izjavi: da imaš malo u glavi, trebaš procijeniti koga trebaš lupiti, koga pritvoriti, a koga ćeš pustiti. To je iskustvo, a koliko oni rade u policiji ne znam, ali po meni su katastrofa, posebno dvojica, a najvišem, crnom, mršavom njemu ne bih dao da radi ni u Albaniji, a kamoli u Hrvatskoj – mi smo kao u Europi", ispričao je.

 

Muž čeka poziv Prekršajnog suda zbog vrijeđanja policije

 

D.M. sada očekuje poziv na Prekršajni sud i kaznu koja je, kako su mu rekli do 5 tisuća kuna za vrijeđanje policajaca.

 

"Već znam da sam okrivljen i da ću dobiti kaznu jer to je tako u našoj državi, čim policajac kaže da je tako onda je to to", kaže, i najavljuje da će pokušati doći do načelnika PU karlovačke. Ako ga primi i ovisno o tome što će poduzeti, D.M. je spreman ići i do ministra unutarnjih poslova.

 

Policija: Muškarac je ženi držao ruku oko vrata

 

PU karlovačka za Radio Mrežnicu potvrdila je da je policija 6. ožujka intervenirala na Strossmayerovom trgu zbog dojave o obiteljskom nasilju, da su uporabili sredstva prisile nad muškarcem i to, kako kažu, zakonito i opravdano, te da je muškarac uhićen zbog omalovažavanja policijskih službenika.

 

Kako navode iz policije, na trgu su zatekli muškarca koji je “rukom oko vrata držao ženu i oglušio se na policijsku naredbu da prestane”.

 

"Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su muškarca koji je rukom oko vrata držao ženu na način kao da ju guši te su mu policijski službenici izdali naredbu da prestane, na što se je muškarac oglušio. Kako bi razdvojili muškarca od žene policijski službenici su prema njemu uporabili sredstvo prisile – tjelesnu snagu, a obzirom da je prilikom postupanja muškarac omalovažavao i vrijeđao policijske službenike te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uporabili su i sredstva za vezivanje", kažu iz policije.

 

Policija kaže da je muškarac bio pod utjecajem alkohola i da je sve zakonito

 

Zbog svih tih okolnosti , kažu dalje u PU karlovačkoj, muškarac je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan.

 

"Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1,08 g/kg. Kao i u svim slučajevima uporabe sredstava prisile, policija donosi ocjenu opravdanosti, a u ovom slučaju uporaba primijenjenih sredstava prisile ocjenjena je zakonito i opravdano. Vezano za ovaj događaj Policijska uprava karlovačka zaprimila je pritužbu sudionika te je ista u postupku provjere", odgovorili su iz PUkarlovačke.

 

Supružnici policiji podnijeli službeni prigovor

 

Supružnici su jučer u policiji podnijeli pritužbu na postupanje policijskih službenika. I dalje tvrde da postupanje nije bilo primjereno poslu kojega obavljaju, posebno u onom dijelu uhićenja muškarca te zbog činjenice da od supruge niti u jednom trenutku policajci nisu uzeli službenu izjavu.

 

Radio Mrežnica neslužbeno doznaje da je policija izuzela snimku kamera sa zgrade gradske uprave ispred koje se, na parkiralištu, incident dogodio.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio