Dodik: Dogovor o Vijeću ministara sljedećeg tjedna

Datum objave: 09.03.2019   Broj čitanja: 111
Predsjedavajući predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će sljedećeg tjedna biti održan sastanak SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH i postignut dogovor u vezi sa konstituiranjem Vijeća ministara.
Dodik: Dogovor o Vijeću ministara sljedećeg tjedna

 

"Idućeg tjedna bit će održan sastanak i nema razloga da ne bude sastavljen konkretan prijedlog određenih dokumenata. Dat je zadatak Bakiru Izetbegoviću da načini neki papir, ali da bi bio valjan, moramo se usaglasiti", rekao je Dodik za Glas Srpske.

 

On vjeruje da je to moguće, jer je dogovarano da budu poštovani principi zakonitosti, ustavnosti, reforme te očuvanje mira.

 

"Ništa drugo, ništa posebno i više od toga. Vjerujem da ćemo do kraja mjeseca imati i Vijeće ministara. Svi drugi organi čekaju da se to sve završi", rekao je Dodik, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

 

On je naveo da na posljednjem sastanku lidera nije bilo riječi o raspodjeli resora.

 

"Radi se o tome da se napravi jedan paket svega - od imenovanja kandidata do dogovora o svim detaljima, ali je prethodno rečeno da se napravi nekoliko općih principa. Vidjet ćemo hoće li biti to - to, pa ćemo onda ići dalje. Nitko nije razgovarao o temi raspodjele resora, niti je tko što pitao. Jedino je izvjesno da će raspodjela po ministarstvima biti tri Srbina, tri Bošnjaka i tri Hrvata", rekao je Dodik.

 

Na pitanje kada bi mogla da bude održana sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi bio imenovan predsjedavajući Vijeća ministara, Dodik je rekao da se to neće dogoditi dok ne budu utanačeni svi detalji.

 

"Ne želim da imenujem kandidata, pa da poslije bude žrtva nepostizanja dogovora o svim detaljima u vezi Vijeća ministara. Treba sve dogovoriti, a onda ćemo lako završiti posao", kaže Dodik.

 

On je napomenuo da se nije čuo s Izetbegovićem, jer nema potrebe za tim s obzirom na to da je rekao da će dostaviti prijedlog.

 

"Kad ga dobijemo, onda ćemo reagirati", zaključio je Dodik.

 

Grude.com/Dnevnik.ba

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio