Grabar Kitarović: Duboko žalim zbog zabrane mise u Bleiburgu

Datum objave: 10.03.2019   Broj čitanja: 417
Ni Hrvatska biskupska konferencija ne slaže se s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj..
Grabar Kitarović: Duboko žalim zbog zabrane mise u Bleiburgu


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla da se kao predsjednica Hrvatske ne može miješati u odnose između crkvenih vlasti, ali da kao Hrvatica i katolička vjernica duboko žali zbog odluke tajnika Biskupije u Klangenfurtu Engelberta Gugenbergera.

 

Predsjednica je uvjerena da će Hrvatska biskupska konferencija naći rješenje kako bi katolički vjernici mogli "javno misom odati počast blajburškim žrtvama", prenijeli su hrvatski mediji.

 

Katolička crkva u Koruškoj odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanjem mise na Lojbaškom polju pored Bleiburga, jer smatra da se ova misa politički instrumentalizira.

 

Ni Hrvatska biskupska konferencija ne slaže se s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj da ove godine ne dozvoli održavanje mise zadušnice kod Bleiburga i u potpunosti odbacuje razloge za njezino donošenje.

 

"Uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskog naroda znači nepoštovanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih", smatraju u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio