Komšić i njegovi 'građani' idu u zagrljaj SDA! Bakirov 'trojanski konj' pred ulaskom u vlast

Datum objave: 17.03.2019   Broj čitanja: 458
Ako je netko vjerovao da će Željko Komšić, nelegitimni član Predsjedništva, čiji je izbor dogovaran u vjerskim institucijama Bošnjaka, preciznije u džamijama, biti neovisan i u stvarnom smislu građanski opredijeljen, onda taj nije imao pojma o politici u BiH.
Komšić i njegovi 'građani' idu u zagrljaj SDA! Bakirov 'trojanski konj' pred ulaskom u vlast

 

Komšić koji ovih dana okuplja Hrvate koji će što više okaljati svoj narod izvučen je na čistinu, o čemu je danas pisao i Dnevni Avaz.

 

"Komšićeva Demokratska fronta, dakle, ostaje jedina članica iz Bh. bloka koja želi ići u vlast s SDA, ali je veliko pitanje je li to sve što od nje očekuje Bakir Izetbegović. Odnosno, može li SDA biti sretna s mirazom koji u dogovoreni brak donosi predsjednik DF-a. Sudeći prema zapjenušanim komentarima portala bliskih SDA i DF-u, razloga za veselje nema. S Komšićevim zastupničkim rukama u Federalnom i Državnom parlamentu Izetbegović može formirati vlast i podijeliti resore, ali to ne rješava Izetbegovićevu Ahilovu petu, Kanton Sarajevo", piše Avaz.

 

"Dapače. Osim što SDA s Komšićem nema ni teoretskih šansi da sruši vlast u politički, ekonomski i simbolično glavnom kantonu u državi, velika je vjerovatnost da će ostati kratkih rukava i u Tuzli. Ranije je SDA isključena iz vlasti u USŽ-u, a postoje naznake da će na valu nove odlučnosti SDP-a, SBB-a i ostalih stranaka iz građansko-centrističkog bloka, nova vlast u Zeničko-dobojskoj županiji također biti formirana bez SDA.

 

Tako DF u konačnici ostaje tek privjesak SDA koji nema snagu ključa kojim bi SDA otključala vrata vlasti u proračunski bogatim kantonima s bošnjačkom većinom. Ali, to je već problem s kojim se treba suočiti Bakir Izetbegović", piše Avaz.

 

Sad je jasno da je gotovo. Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH i šef ljevice u ovoj zemlji rekao je da za DF nema mjesta u Bh. bloku ako odu u zagrljaj SDA. Koalicija s SDA samo bi potvrdila činjenicu da je DF uvijek bio bošnjačka stranka u kojoj ima ljudi sumnjivog morala s fašističkim težnjama što se pokazalo i u izbornoj kampanji kad su vrijeđani Hrvati i Hrvatska, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i drugi dužnosnici iz reda hrvatskog naroda.

 

S obzirom da je DF danas odbio ponudu SDP-a u Tuzli sve je jasnije tko će biti Bakirov 'trojanski konj'.

 

Grude.com/Avaz

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio