Hrvati iz BiH: Želimo pomoći ZDRAVKU PEVECU

Datum objave: 19.03.2019   Broj čitanja: 1267
Suze Zdravka Peveca i njegove supruge Višnje dirnule su mnoge Hrvate. "Uništio sam očevinu, djedovinu, pradjedovinu", govori Zdravko sa suzama u očima, a ni sam ne zna kako se sve dogodilo i kome je tako stao na trn da ga tako uništava.
Hrvati iz BiH: Želimo pomoći ZDRAVKU PEVECU

 

Višnja zabrinuto govori kako mu nije dobro. Prije tri dana Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

 

– Šokiran sam, zbunjen, osuđen, a ne znam zašto. Što smo mi to ukrali? Pitaju me bih li pristao da mi oko noge stave narukvicu, da prate gdje sam. Nema problema, vežite me za zemlju jer tako mogu doprinositi. Ako mi oduzmu slobodu, sve propada. Spreman sam tražiti pomilovanje predsjednice – govori kroz suze čovjek koji je sa suprugom Višnjom nekoć imao 20-ak prodajnih centara – šest tvrtki u Hrvatskoj, pet u inozemstvu – 500 tegljača, hotel...

 

Danas je pola njegove mirovine pod ovrhom pa radi u sinovljevoj tvrtki Pevec oprema te na svojem gruntu proizvodi vrhunsko vino, da ima za život.

 

Na vrhuncu poslovnog uspjeha u tvrtki je bilo 4000 zaposlenih, 500 milijuna kuna ulagalo se u razvoj, a godišnji promet bio je 3,5 milijardi kuna.

 

Pevece je blokirao tadašnji ministar Ivan Šuker, iako je vrijednost tvrtke bila oko 400 milijuna eura, dvostruko veća od obveza.

 

Ubrzo su i on i supruga i dvojica sinova dobili otkaz, uslijedilo je uhićenje Višnje i Zdravka Peveca te suđenje zbog, kako se to tvrdi u optužnici, sumnje da su državu oštetili za oko 26,8 milijuna kuna, čime su zbog pogrešnog knjiženja stekli korist od 3,9 mil. kuna.

 

"Zdravstveno stanje mi je koma, zadnje tri godine bolnica, operacije, srce, sad moram ići u toplice jer kičmu sam operirao, žuč su mi odstranili, ujutro mi je tlak bio 195. Razumijete? Sve me to uništava. Rekao sam ako moram dati 4 milijuna kuna, onda ću zamoliti građane Hrvatske neka mi svatko posudi po jednu kunu, da im to dademo...", govori Zdravko, prenose 100posto.hr. Zaziva i neku drugu pravnu mogućnost, čak i od strane predsjednice, da se napravi revizija njihova slučaja.

 

Portalu Grude.com večeras se javilo nekoliko čitatelja, Hrvata iz BiH, s upitom kako mogu uplatiti novac Pevecu da nastavi raditi. Ako nekoć uspješni poduzetnik javnosti dostavi svoje podatke kako bi mu se pomoglo, a što su naši čitatelji zatražili, rado ćemo ih objaviti jer onda kad kao ljudi osjećamo da nepravda postaje zakon, onda otpor postaje dužnost.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Vinko M19.03.2019 10:34 sati
    Partizani su uvijek otimali sad su samo kosulju presvukli i otimaju dalje a stace suker kad je nesposoban mora unistavat ljude i skupa sa zakonom kojeg su napisali da mogu otimati.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio