Uhićenja i pretrage zbog Uljanika

Datum objave: 26.03.2019   Broj čitanja: 420
Riječ je o velikoj i složenoj istrazi u kojoj sudjeluje više od 100 službenika..
Uhićenja i pretrage zbog Uljanika

 

Policija i tužiteljstvo počeli su u utorak ujutro na istarskom području s uhićenjima i pretragom domova i poslovnih prostora u sklopu kriminalističke istrage kojom je obuhvaćeno 12 bivših čelnih ljudi Uljanik grupe, odnosno brodogradilišta Uljanik. Navodno se istraga širi i na riječki 3. maj.

 

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić za HRT je izjavila da je PNUSKOK Rijeka u suradnji sa ŽDO-om Rijeka rano jutros pokrenuo veliku kriminalističku istragu te su počela uhićenja u PU istarskoj. Istraživanje je vezano za restrukturiranje brodogradilišta Uljanik, odnosno poslovanje grupe poduzeća. Na udaru je bivša uprava posrnule pulske tvrtke. Istraga navodno ide i u smjeru 3. maja.

 

Riječ je o velikoj i složenoj istrazi u kojoj sudjeluje više od 100 službenika, kazala nam je Mandić. Tijekom dana bit će pretraženi domovi i uredi uhićenih, u policiji očekuju da će to trajati cijeli dan.

 

Održana je i konferencija za novinare sindikata u 3. maju. Sindikalni odbor za opstojnost brodogradilišta 3. maj podržava aktivnosti policije i nadležnih državnih institucija kojima će se utvrđivati gdje je završio novac toga riječkog brodogradilišta, kao i novac namijenjen za njegovo restrukturiranje, a Vladu poziva da donese odluke koje bi omogućile nastavak proizvodnje u 3. maju, rekao je predsjednik Sindikalnog odbora Juraj Šoljić.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio