Gruđanin Marinko Zadro i Marko Pipunić postali hrvatski kraljevi šećera

Datum objave: 26.03.2019   Broj čitanja: 575
Tvornica šećera Osijek, Viro tvornica šećera i županjska Sladorana u ponedjeljak su primile obavijest Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) kojom je utvrđeno da se njihova predložena koncentracija smatra dopuštenom, objavile su u zajedničkom priopćenju tri šećerane..
Gruđanin Marinko Zadro i Marko Pipunić postali hrvatski kraljevi šećera


Tri šećerane potpisale su 28. prosinca 2018. ugovor koji predviđa ujedinjavanje hrvatske industrije šećera kroz udruživanje proizvodnih kapaciteta, znanja i poslovnog iskustva prijenosom poslovanja na novo trgovačko društvo koje će obavljati djelatnosti proizvodnje i prodaje šećera.

 

U novom društvu Tvornica šećera Osijek držat će 40 posto udjela, a Viro tvornica šećera i Sladorana zajedno 60 posto. Udruživanje i prijenosi proizvodne imovine osnivača na novo društvo podložno je još i odobrenju skupština osnivača koje su sazvane za 2. svibnja, piše Glas Slavonije.

 

Osnovni cilj udruživanja hrvatske industrije šećera, kako je ranije istaknuto, stvaranje je većeg i efikasnijeg poslovnog sustava koji u uvjetima rastuće liberalizacije i pojačane konkurencije na europskom tržištu nakon ukidanja sustava proizvodnih ograničenja, može na ekonomski održiv način konkurirati regionalnim, ali i drugim europskim i globalnim sudionicima na tržištu šećera na kojem djeluje i hrvatska industrija šećera.

 

"Ekonomski održivo poslovanje hrvatske šećerne industrije jamac je očuvanja i nastavka strateški važne proizvodnje šećerne repe u Hrvatskoj koja ima nezamjenjivo mjesto u plodoredu biljnih kultura", priopćeno je u prosincu kada su tri šećerane potpisale ugovor o udruživanju.

 

Tada je Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira, za rekao kako je ovo udruživanje ispunjenje njegova sna te "garancija da proizvodnja šećerne repe ostaje u Hrvatskoj".

 

Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe, rekao je kako će najveću korist od udruživanja imati "proizvođači repe, naši kooperanti u Slavoniji i Baranji, jer ćemo im se u ovakvom organizacijskom obliku moći posvetiti mnogo više"

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio