EU zastupnica Zovko dovodi izaslanstvo Zastupničkog kluba EPP-a u posjetu Mostaru i Međugorju

Datum objave: 27.03.2019   Broj čitanja: 219
Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko predvodit će izaslanstvo Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) uključenih u skupinu zaduženu za interkulturni i religijski dijalog, koje će od 28. do 31. ožujka boraviti u posjetu Mostaru i Međugorju.
EU zastupnica Zovko dovodi izaslanstvo Zastupničkog kluba EPP-a u posjetu Mostaru i Međugorju


Na inicijativu zastupnice Zovko europski zastupnici sudjelovat će u susretima i obilasku Mostara i Međugorja u okviru interkulturnog i religijskog dijaloga kojeg Europska pučka stranka intenzivno vodi više od 20 godina, najavili su organizatori.

 

Zastupnici će se sastati s gradonačelnikom Mostara te s predstavnicima Mostarske biskupije, Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice, a potom i s predstavnicima nevladinih udruga s ciljem poticanja dijaloga vjerskih zajednica kroz koji bi se tražio i politički kompromis oko brojnih pitanja.

 

Drugog dana posjetit će Međugorje i imati susret s nadbiskupom Hoserom te se upoznati s radom zajednice Cenacolo.

 

U izaslanstvu koja će posjetiti Bosnu i Hercegovinu nalaze se europski zastupnici iz Italije, Njemačke, Nizozemske, Slovačke i Hrvatske te djelatnici Europske pučke stranke koji intenzivno već dugi niz godina rade na interkulturnom i vjerskom dijalogu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću EPP-a.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio