KLADIONIČARSKE DOJAVE Prevarili Mostarca za 180 tisuća KM!

Datum objave: 27.03.2019   Broj čitanja: 560
Koristeći Faceboook profile kontinuirano su postavljali objave za sigurno prognoziranje sportskih rezultata na kojim su postavljali fotografije dobitnih listića sportskih kladionica kao i fotografije i objave dobitnika novčanih dobitaka..
KLADIONIČARSKE DOJAVE Prevarili Mostarca za 180 tisuća KM!

 

Uhićene osobe su posredstvom lažnih kladioničarskih dojava preko interneta oštetile osobu iz Mostara za 180.000 KM.

 

Na području općine Foča tijekom srijede su uhićena četiri muškarca osumnjičena za kaznena djela 'Prijevara', 'Iznuda' i 'Krivotvorenje novca', koji su pri tom oštetili jednu osobu iz Mostara.

 

Riječ je o osobama čiji su incijali D.N., D.M., V.D. i M.B. Osumnjičene su uhitili pripadnici Policijske uprave Foča i Federalne uprave policije, terenskog ureda iz Mostara.

 

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u fočanskoj Policijskoj upravi Duško Tomović potvrdio je da su sve četiri uhićene osobe iz Foče, te da su predate na dalje postupanje pripadnicima Federalne uprave policije, navodi Srna.

 

"Prema naredbi Osnovnog suda u Foči i uz nadzor tužiteljstava iz Trebinja i Širokog Brijega, uhićenju su prethodili pretresi na više lokacija na području Foče koje su koristile osobe D.N., K.M., V.D., D.M., Đ.N. i M.B., zbog sumnje da su počinile kazneno djelo 'Udruživanje radi činjenja kaznenih djela', a u vezi sa kaznenim djelima 'Prijevara', 'Iznuda' i 'Krivotvorenje novca'", rekao je Tomović.

 

On je naveo da su prilikom pretresa izuzeti određeni dokazi, koji će biti korišteni u kaznenom postupku. Tomović je napomenuo da su u akciji 'Dojava' pripadnici Policijske uprave Foča još tijekom 2017. i 2018. protiv većine navedenih osoba nadležnom tužiteljstvu podnijeli izvještaje o kaznenim djelima 'Prijevare' i 'Pranja novca'.

 

Srna neslužbeno saznaje da su uhićene osobe posredstvom lažnih kladioničarskih dojava preko interneta oštetile osobu iz Mostara za 180.000 KM.

 

Dok se čeka da nadležna tužiteljstva podignu prve optužnice protiv osoba za koje je fočanska policija prošle godine podnijela izvještaje, lažne kladioničarske dojave u Foči ponovno su uzele velikog maha, a kako Srna neslužbeno saznaje, u vršenju tih kaznenih djela uključen je veliki broj mladih Fočaka, među kojima ima i dosta studenata i učenika srednjih škola, ali i starijih članova njihovih obitelji.

 

Dana 27.3. policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, nakon višemjesečne istrage, započeli sa realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva 'Freud', vezano za kazneno djelo 'Organizirani kriminal', a u vezi sa kaznenim djelima 'Ucjena' i 'Prijevara' Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Navedene aktivnosti provode se pod nadzorom Okružnog tužiteljstva Trebinje koje pruža pravnu pomoć postupajućem Tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke Široki Brijeg, navodi se iz Ureda za informiranje Federalne uprave policije (FUP).

 

Kako su izvršene prijevare U sklopu navedene akcije izvršeni su pretresi na četiri lokacije na području općine Foča, Republika Srpska, te su lišene slobode četri osobe iz Foče inicijala N.D., M.D., D.V. i B.M., koji će uz pratnju policijskih službenika Sektora uniformirane policije FUP-e, iz PU Foča biti sprovedeni u prostorije Federalne uprave policije u Mostaru, gdje će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, nakon čega će biti u zakonskom roku predati Županijskom tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

 

Za osobe protiv kojih se poduzimaju navedene aktivnosti postoje osnovi sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne grupe s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinili više kaznenih djela na način da su koristeći Faceboook profile kontinuirano postavljali objave za sigurno prognoziranje sportskih rezultata na kojim su postavljali fotografije dobitnih listića sportskih kladionica kao i fotografije i objave dobitnika novčanih dobitaka od prognoziranja sportskih rezultata.

 

Osumnjičeni su Facebook profile koristili za uspostavljanje kontakata sa osobama (potencijalnim žrtvama prevare) koji su informacije sa navedenih profila prihvatale kao istinite. Nakon što bi uspostavili kontakt sa potencijalnim žrtvama, iste bi uvjeravali da se radi o ozbiljnim organizacijama koje se bave prognoziranjem sportskih rezultata, sve kako bi isti uspostavili suradnju sa njima, a kad bi potencijalne žrtve na to pristale, koristeći se ucjenama primoravali su ih na daljnju suradnju, te na taj način od istih dobivali veće novčane iznose.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio