Bakir Hadžiomerović: Komšić je providan i gadljiv licemjer koji treći put grli SDA

Datum objave: 28.03.2019   Broj čitanja: 1026
Demokratska fronta frontalno juriša u koaliciju sa SDA! Poslije višemjesečnog prenemaganja, nakon svih izgovorenih laži, providnog muljanja, gadljive demagogije, Željko Komšić otkrio je karte i istrčao na (zeleni) teren.
Bakir Hadžiomerović: Komšić je providan i gadljiv licemjer koji treći put grli SDA

 


Piše: Bakir Hadžiomerović/Avaz.ba (Komentar, bez ikakvih korekcija, prenosimo u cijelosti)

 

Dobar poznavalac zamršenih političkih relacija u sarajevskom političkom podzemlju tvrdi kako je Bakir Izetbegović bio poprilično velikodušan tokom pregovora sa vlasnikom DF-a. Lukava strategija se isplatila. Što bi rek'o Milorad Dodik, bošnjačka reprezentacija je kompletirana!

 

Nije ovo premijerno, ali jeste treće Komšićevo sađenje tikvi sa strankom muslimansko-povijesnog kruga. Da se ne zaboravi, davne 2010. godine bivši potpredsjednik SDP-a najglasniji je zagovornik koalicije sa SDA. Nakon što su Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić prekinuli ljubavnu avanturu, Komšić napušta Partiju, a vjernost svojim tutorima najčešće dokazuje kroz Dom naroda FBiH, gdje DF-ovi delegati redovno ispunjavaju naloge Bošnjačkog kluba, kojim suvereno rukovodi i pravedno komanduje nepravedno zapostavljeni Amir Zukić. Tada je sklopljen i savez DF-SDA u Unsko-sanskom kantonu. Čvrst „kano klisurine“!

 

Drugu postizbornu koaliciju sa SDA Komšić pravi početkom 2015. godine. Poslasticu će tek predstavljati podatak da je samoprozvani borac za građansku BiH tokom kratkih pregovora HDZ-u isporučio apsolutno sve entitetske pozicije predviđene za kadrove iz hrvatskog naroda. Sebe će, razumljivo, privremeno zbrinuti u Državnom parlamentu, u kojem, zna se, za četiri proljeća, četiri ljeta, četiri jeseni i četiri zime nije prozborio niti jednu jedinu riječ.

 

Pošto se furiozno vratio u Titovu 16, Komšić će i treći put prigrliti SDA. „Ta stranka ga je održala, njojzi hvala“, šapuću ovih dana čak i najodaniji članovi DF-a. Međutim, niko se ne usuđuje predsjedniku u lice reći da je ovog puta uneredio i šefa i stanicu.Posebno je, stoga, licemjerno Komšićevo p(r)ozivanje ljevičara na ujedinjenje.

 

Kamo puste sreće da je barem zrno rasute energije u razvaljivanju bh. socijaldemokratije, SDA-ov mali od kužine uložio u društveno korisne poslove. Pravo pitanje, dakle, glasi: Kako li se danas osjećaju Komšićevi prevareni glasači?

 

Bakir Hadžiomerović/Avaz.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio