Oboljela djevojčica povezala Hercegovinu i Hrvatsku

Datum objave: 30.03.2019   Broj čitanja: 487
Ova humanitarna akcija, pokrenutu u Republici Hrvatskoj, se posredstvom društvenih mreža proširila u BiH, odnosno, Hercegovinu.
Oboljela djevojčica povezala Hercegovinu i Hrvatsku

 

Mladi u Hercegovini podržali su humanitarnu akciju za dvogodišnju Riječanku Milu Rončević kojoj je dijagnosticirana akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7. Ova humanitarna akcija, pokrenutu u Republici Hrvatskoj, se posredstvom društvenih mreža proširila u BiH, odnosno, Hercegovinu.

 

U petak je Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru objavio da pokreće akciju, a slične su akcije najavljene i u Posušju. Od ponedjeljka, 1. travnja na svakom fakultetu Sveučilišta, na ulazu će biti postavljene kutije za dobrovoljne novčane donacije za liječenje male djevojčice Mile Rončević, čijoj obitelji treba pomoć svih nas kako bi svojoj kćeri omogućila skupo liječenje.

 

Ujedinimo se i pokažimo našu humanu stranu, jer naše malo nekome znači puno - poručili su iz Studentskog zbora. Iz Vijeća mladih općine Posušje najavljeno je organiziranje garažne prodaje u nedjelju, 31. ožujka, a prikupljena sredstva bit će iskorištena u svrhu liječenja malene Mile.

 

Garažna prodaja planirana je skoro cijeli dan, odnosno, od 10 do 18 sati na Trgu hrvatskih branitelja u središtu Posušja.


U Grudama se u akciju uključio i Radio Grude, u čijim prostorijama se u subotu do 19h može donijeti donacija, a u grudskim caffe barovima Vanilla i Jimmi Woo postavljene su kutije u koje se može ubaciti dobrovoljni novčani prilog za liječenje male Mile.


Inače, Mila ima dvije godine, a prije godinu dana dijagnosticirana joj je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7. Njezini roditelji Sanja i Marin Rončević poslali su molbu za pomoć u liječenju Mile. Roditelji ističu da je njezina posljednja nada za nastavak uspješnog liječenja Children’s Hospital of Philadelphia u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Troškovi liječenja vrlo su visoki i iznose između dva i pol i tri milijuna dolara. Za samo jedan dan u Hrvatskoj je skupljeno oko dva milijuna maraka za liječenje malene Mile. Akciju su podržale mnoge javne osobe u Hrvatskoj poput nogometnih i rukometnih reprezentativaca, a u akciju su uključeni i svi 'mainstream mediji'.

 
Vezana vijest>>Za liječenje dvogodišnje Mile u Philadelphiji potrebno 18 milijuna kuna


Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio