Iz Hercegovine ukupno poslano 156 tisuća kuna za malu Milu Rončević

Datum objave: 01.04.2019   Broj čitanja: 1702
Roditelji Mile Rončević, Marin i Sanja, u podne su se obratili medijima. S njima su bili Đana Atanasovska i Robert Zuber.
Iz Hercegovine ukupno poslano 156 tisuća kuna za malu Milu Rončević

 

Objavili su kako je skupljeno preko 26 milijuna kuna. Preko 22 milijuna kuna uplaćeno je na račun Marina Rončevića. Preko 3 i pol milijuna kuna uplaćeno je na račun Zaklade Nora Šitum. Postoji još nekoliko računa, a novac još dolazi tako da će konačna cifra biti još veća.

 

Samo iz Hercegovine, zahvaljujući dobrim ljudima, danas je poslano 16.420,00 u markama, 94.377,00 u kunama i 10 švicarskih franaka, a radi se o donacijama koje su jučer dovezene u Posušje, gdje je održana i prodajna akcija materijalnih potprepština koje su ljudi prikupili. Ukupno je poslano 156 tisuća kuna.

 

"Neću nikoga nabrajati. Ovu akciju je odnio čovjek s velikim "Č". Jedno veliko apsolutno hvala. Kako ništa ne može proći jednostavno, tako smo mi danas ujutro imali malo poljuljanu vjeru", rekao je otac.

 

"Mi smo u teškim trenucima. Ono što imamo je vjera, vjera u boga, ljude i u to da postoji način da se naše dijete izliječi. Prema našim informacijama postojala je mogućnost da se ona neće uključiti u eksperimentalne studiju. No onda smo opet zagrizli. Javio mi se Primorac, rekao mi je da je iskomunicirao s doktorom Aplencom. Ja ne mogu govoriti o medicinskim linijama. Ovaj razgovor koji sam imao s Primorcem, kojemu hvala, ispada da će oni biti prisiljeni s obzirom na javnost nju uključiti u eksperimentalne studije. Ono što ona može dobiti u toj klinici je najbolja svjetska skrb i najveća šansa za izlječenje. Hvala i gospodinu Đikiću, našem ambasadoru Šimunoviću", rekao je otac Marin.

 

On je rekao da se novac od njegove ušteđevine i novac koji će dobiti od prodaje kuće odmah može koristiti za neki drugi slučaj.

 

"Sredstva su premašila. Naše nekretnine još nisu prodane, za jednu ću dobiti hipoteku. Ja želim reći da se taj iznos od 175.000 eura, naš fizički novac, odmah može koristiti na raspolaganje. Ono iza čega stojim ja i cijela obitelj je da će za sve postojati dokumentacija, isplate koje će biti službeno ovjerene", rekao je otac.

 

"Mislim da smo pokazali i za drugu djecu. Moramo obratiti pažnju na transparentnost. Onda će se ljudima vratiti povjerenje. Daleko od toga da smo nezahvalni institucijama, mi smo super zahvalni. Činjenica je da neki alati nisu bili funkcionalni", rekao je otac.

 

"Volio bih da se osnuje jedan Odbor, da tu bude član Ureda predsjednice, da se tu uključe Đikić, Primorac, koji ne bi sačinjavao više od pet, šest ljudi, a koji bi morali donijeti odluku u 24 sata, što oni mogu", rekao je.

 

"Sad smo se love riješili, nemamo više love, ali imamo poznanstva. I želimo poručiti ljudima da ćemo sutra pomoći i njima ako im bude trebalo", rekao je.

 

Dodao je da će Mila vjerojatno sutra krenuti za SAD.

 

"Gdje god se ta bitka nastavila, to će biti teška bitka. Podržite nas u molitvi. Volio bih da se uključe i ateisti koji se ne mole, ali šalju ljubav. U njima ima više boga nego u nekima koji ljube oltare. Tko se moli neka se moli, tko se ne moli neka šalje ljubav. Da se ova država promijeni. Da budemo prvi, da pokažemo da se ovo može napraviti", rekao je.

 

"Vjerujem da ćemo ovu bitku privesti uspješno kraju. Tražili smo se kroz posao, htjeli ovo, ono, nismo znali što smo željeli raditi. Mi želimo vratiti uslugu hrvatskom narodu. Ovaj nas je narod zadužio. Mičite te dijaspore. Skinimo simbole i stanimo ispod zajedničkog nazivnika čovjek", rekao je otac na kraju.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio