Čović i HNS: BiH mora zatvoriti granice!

Datum objave: 01.04.2019   Broj čitanja: 466
Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović ocijenio je kako je sve spremno za uspostavu Vijeća ministara BiH koje bi, kako je rekao, trebalo biti formirano za tridesetak dana.
Čović i HNS: BiH mora zatvoriti granice!

 

 

- Izjava je usuglašena između tri politička bloka (HDZ BiH, SDA i SNSD) i sada smo došli u fazu da trebamo razgovarati o raspodjeli resora, za što će nam trebati oko 30 dana - kazao je Čović novinarima u ponedjeljak u Mostaru u pauzi sjednice Predsjedništva HNS-a.

 

 

Kada je u pitanju formiranje vladajuće većine na federalnoj razini, ponovio je kako se razgovara sa svim partnerima kako bi se napravio plan i program, odnosno agenda za naredne četiri godine.

 

 

- Prva točka te agende trebala bi biti izborno zakonodavstvo jer bez toga nema smisla ulaziti u bilo kakvu aktivnost - poručio je predsjednik HNS-a.

 

 

Upitan koliko je DF poželjan kao partner u vlasti, Čović je odgovorio kako SDA predvodi politički blok bošnjačkih stranaka, a koga će oni imati u tom bloku, dodao je, to je apsolutno njihova stvar.

 

Kada su u pitanju migranti, o kojima je bilo riječi na sjednici HNS-a, a spominje se čak da bi ih 70 tisuća moglo ući u BiH, Čović je poručio kako bi bh. institucije trebale zatvoriti granice "jer se mora znati tko ulazi u zemlju".

 

 

- Stav HNS-a je da se moramo ponašati kako uređeno pravno društvo iako smo svjesni da to nismo. HNS će ići u tom pravcu da zatražimo da institucije BiH zatvore svoje granice u pravom smislu te riječi, da znamo tko ulazi i tko nam je u ovoj državi, jer mi to danas ne znamo - istaknuo je Čović i poručio kako se građanima BiH mora pružiti sigurnost.

 

Fena/Večernji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio