Preminula je Ane s križevima! Skrušena u molitvi imala je 9 djece i više od 50 unučadi i praunučadi

Datum objave: 02.04.2019   Broj čitanja: 789
Sigurni smo da ne postoji osoba u Travniku, ali i cijeloj Srednjoj Bosni kojoj nekada blagoslov nije uputila Ane Mačić.
Preminula je Ane s križevima! Skrušena u molitvi imala je 9 djece i više od 50 unučadi i praunučadi

 

Poznatu Travničanku, katolkinju, posvećenu vjeri, prije ste svakodnevno imali priliku susresti na ulici, no u posljednje vrijeme i ne, jer je zbog bolesti bila smještena u Dom za stare osobe „Otac Kristofor“ u Novoj Biloj.

 

Oko vrata je uvijek nosila krunicu sa desetak velikih križeva sa razapetim Isusom Kristom. U desnoj ruci držala je križ, sliku svetog Ante Padovanskog i bočicu sa svetom vodom. Na lijevom reveru svojeg vunenog crnog pulovera uvjek je imala okačenu još jednu manju krunicu i medaljon svetog Leopolda Mandića.

 

Oko struka zavezana fratarska korda, bijeli pojas na kojem su svezana tri čvora. Svakodnevni “podsjetnik” na tri zavjeta – poslušnost, siromaštvo i čistoću. Marama na glavi i uvijek skrušena u molitvi.

 

Bez obzira koje doba godine, da li visoke ljetne temperature ili duboki zimski minusi, Ane uvijek ustrajna u svom zavjetu.

 

Ane Mačić iz Travnika, majka devetoro djece i baka i prabaka više od 50 unučadi i praunučadi napustila je ovaj svijet u 90- godini života, neka joj je pokoj duši.

 

Centralna.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio