Evo kako smanjiti stomak i riješiti se nadutosti

Datum objave: 20.08.2019   Broj čitanja: 436
Obim struka pored toga što je najveći estetski problem i kvari izgled tjelesne figure, ujedno pokazuje i razinu rizika od razvoja kardiovaskularnih problema i dijabetesa, kao sve rasprostranjenih bolesti.
Evo kako smanjiti stomak i riješiti se nadutosti


Dok se za smanjenje obima struka treba ozbiljno obračunati sa masnim naslagama koje se obično nakupljaju u tom predjelu, postoji i mnogo brži način utjecanja na smanjenje stomaka i broja centimetara koje pokazuje metar prilikom mjerena struka, piše body.ba. Radi se o otklanjanju problema nadutosti, što bi ujedno uvijek trebao biti i prvi korak u borbi ka dostizanju bolje linije. Uz sljedećih pet savjeta, vrlo brzo se može postići vidljivo smanjenje struka.

 

1. Jesti manje porcije hrane
Prvi i najlogičniji korak kojeg treba poduzeti na putu ka smanjenju struka jeste taj da se smanje porcije hrane. Veliki i obilni obroci šire želudac i vizualno daju dojam mnogo većeg stomaka nego što to inače jeste. Kada se porcije bolje rasporede, te eventualno određeni obroci podijele na dva odvojena, sam obim struka će ostajati redovito manji i vizualno prihvatljiviji.

 

2. Eliminirati gazirana pića
Gazirana pića općenito predstavljaju izazivače prekomjerne težine i jedne od najvećih krivaca za taloženje sala u predjelu struka. Međutim, kombinacija sode, šećera i cijelog niza kemijskih sastojaka kao što su boje, zaslađivači i razni konzervansi, djeluje i na povećanje nadutosti stomaka.


3. Žvakati hranu duže
Nevjerovjatno mala, a zadivljujuće djelotvorna promjena koju ljudi mogu napraviti u svom načinu ishrane jeste i ta da se hrana jednostavno žvače duže. To ne samo da će rasteretiti probavne organe jer hrana stiže u želudac daleko bolje pripremljena za varenje, već djeluje i na mozak tako da se ranije dostigne osjećaj sitosti, pa se u konačnici unosi i manji broj kalorija nego inače.


4. Povećati unos vlakana
Vlakna u ishrani su od iznimne važnosti za neometan rad probavnih organa. Kada ishrana sadrži dovoljnu količinu povrća, voća i cjelovitih žitarica, tada je i mogućnost nadimanja stomaka minimalna, a obim struka samim tim mnogo manji. Pored boljeg zdravlja, tako se osigurava i bolja linija i ljepše pristajanje odjeće.

 

5. Shvatiti svoju osjetljivost na određenu vrstu hrane
Jedan od najvažnijih poteza vezanih za borbu protiv nadutosti jeste taj da svaka osoba sama za sebe shvati koja hrana joj ne odgovara baš najbolje i od koje ima povećanu nadutost stomaka.

 

Svaki organizam je različit pa ne treba čuditi što određena namirnica može smetati jednoj osobi, a dok deset drugih nema nikakvih problema sa istom i slično. Jednom kada se otkrije sve ono što dolazi u sukob s organima probave, te namirnice bi trebalo zaobilaziti.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio