Ako imate ove dječije proizvode, odmah ih se riješite!

Datum objave: 18.09.2019   Broj čitanja: 770
Agencija za nadzor nad tržištem BiH objavila je tijekom ovog mjeseca upozorenja o više nesigurnih predmeta na tržištu, a u svim slučajevima radi se o proizvodima za djecu, većinom iz Kine.
Ako imate ove dječije proizvode, odmah ih se riješite!


Tako je utvrđeno da lutka "Atinil – Fashion show", čiji je uvoznik "Fis",predstavlja kemijski rizik jer sadrži di flaflate u količinama koje nisu u skladu s Odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate.

 

- Uvoznik je poduzeo mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda. Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, da ga odmah prestanu koristiti i da vrate uvozniku uz predočenje računa kako bi dobili povrat novca – obavijestili su iz Agencije, prenosi Faktor.

 

Nije sigurna ni dječija stolica za hranjenje Puerri Picola HC-15 iz Kine, uvoznik Keprom. Ona, kako se objašnjava predstavlja ozbiljan rizik od ozljede za djecu jer nije stabilna i može se prevrnuti tijekom uporabe. I u ovome slučaju uvoznik je poduzeo dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda s tržišta, povrata od potrošača, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda. Također, preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, da ga odmah prestanu koristiti i vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

 

Potrošačima se preporučuje da odmah prestanu koristiti i da vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili dvije dječije hodalice iz Turske - Miniya i ES Robot, a čiji je uvoznik Mars 97.

 

Između ostalih nepravilnosti, one predstavljaju ozbiljan rizik od ozljede za djecu jer nisu stabilne i mogu se prevrnuti. Uvoznik je poduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja dječije hodalice, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

 

Isti uvoznik imao je još jedan nesigurni proizvod - trotinet DJ-06255, iz Kine. Kako je objašnjeno iz Agencije, trotinet predstavlja rizik od ozljede jer je došlo do trajnih deformacija, pucanja plastičnih dijelova i napuknuća cijevi upravljača, promjer prednjih točkova znatno je manji od propisanih 120 mm, promjer krajeva ručki upravljača manji od propisanih 40 mm….

 

I u ovom slučaju poduzete su mjere povlačenja s tržišta, i izdana je preporuka onima koji su kupili romobil da ga odmah prestanu koristiti i da isti vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio