Hercegovina se i jutros tresla, probudila su nas 4,2 stupnja po Richteru

Datum objave: 01.12.2019   Broj čitanja: 662
Ovakve potrese stanovništvo može osjetiti, ali obično ne izazivaju materijalnu štetu.
Hercegovina se i jutros tresla, probudila su nas 4,2 stupnja po Richteru

 

Tlo u Hercegovini ne prestaje se tresti. U nedjelju u 4:03 sati, Hercegovinu je pogodio potres jačine 4,2 stupnja po Richterovoj ljestvici, a mnoge stanovnike je novo podrhtavanje tla probudilo.

 

U 4:10 sati osjetilo se novo podrhtavanje tla, a što su zabilježili seizmološki aparati. Jačina drugog potresa bila je 3 stupnja Richterove ljestvice, a epicentar je bio na 2-3 km sjeverno od Stoca. Također na istoj lokaciji kod Stoca, zabilježen je potres u subotu u 19:29 sati, a jačina je bila 2,9 stupnjeva Richterove ljestvice.

 

Poslije serije razornih potresa u Albaniji, te najjačeg potresa koji je Mostar do sad osjetio, tlo se i dalje znatno trese.

 

Ovakve potrese stanovništvo može osjetiti, ali obično ne izazivaju materijalnu štetu.

 

Podsjetit ćemo kako se proteklih dana dogodio niz slabijih i umjerenih potresa na području Hercegovine, a prije nekoliko dana isto područje je uzdrmao jači potres koji je pričinio materijalnu štetu, te je bilo i ozlijeđenih Seizmička situacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine takva da su najčešći potresi uz kvarnersku obalu, po dalmatinskoj Zagori, između Zadra i Šibenika, oko otočića Jabuka, a posebno i najviše diljem južnih dalmatinskih otoka i diljem Hercegovine.

 

Unatoč svoj tehnologiji i znanosti, nažalost, potres nije moguće predvidjeti, piše Bljesak.info.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio