Korektivna gimnastika u Made2fit – spas za vaše tijelo!

Datum objave: 25.02.2020   Broj čitanja: 892
Redovito vježbanje može umanjiti i rizik od pretilosti, mišićne atrofije, povišenog krvnog tlaka, visoke razine kolesterola i kardiovaskularnih bolesti.
Korektivna gimnastika u Made2fit – spas za vaše tijelo!


U današnje vrijeme sve više ljudi se suočava s problemom modernog čovjeka, odnosno bolovima uzrokovanim dugotrajnim nepravilnim sjedenjem na poslu, ili obavljanjem dugotrajnih i ponavljajućih aktivnosti, također u nepravilnom položaju.

 

No, sjedenje u nepravilnom položaju i obavljanje aktivnosti nisu jedini razlozi za bol, različite deformacije, traume kao i stres također mogu narušiti ravnotežu u vašem tijelu.

 

Bolovi koji se javljaju u takvim situacijama su samo upozorenje kojim nam naše tijelo pokušava poručiti da nešto moramo promijeniti, jer ako ne promijenimo može doći do ozbiljnijih posljedica, često i trajnih.

 

Kao jedno od rješenja javlja se korektivna gimnastika. Korektivna gimnastika, odnosi se na skup fizičkih vježbi doziranih prema intenzitetu, vrsti i trajanju, koje se mogu primijeniti preventivno (kada deformitet još nije nastupio) ili terapijski (kada je deformitet već nastao, a sve kako bi se spriječilo daljnje oštećenje i bol).
Kod ove vrste terapije mogu se tretirati različiti poremećaji kralježnice, grudnog koša te gornjih i donjih ekstremiteta, uključujući stopala.

 

Cilj ovog programa je održavanje mišićne snage, aktivacijom velike mišićne skupine. Upravo je ta mišićna skupina važna za pravilno držanje tijela i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ujedno povećanje fleksibilnosti, poboljšanje cirkulacije, smanjenje mišićne napetosti, povećanja mišićne snage, poboljšavanje koordinacija i ravnoteže.

 

Redovito vježbanje može umanjiti i rizik od pretilosti, mišićne atrofije, povišenog krvnog tlaka, visoke razine kolesterola i kardiovaskularnih bolesti. Neki od psiholoških efekata aktivnog vježbanja su povećanje funkcionalnosti i efikasnosti, samopouzdanja, te smanjenje depresivnosti i anksioznosti.

 

Ovakve vježbe namijenjene su svim ljudima sa zdravstvenim problemima, ali također posebnu pomoć mogu pružiti i osobama od pedeset i više godina. Kojima će ovakva vježba dobro doći kako bi što duže bili aktivni i osjećali se što bolje.


 

U Grudama se svakog ponedjeljka, srijede i petka održavaju vježbe korektivne gimnastike. Održavaju ih momci iz Made2fit.

 

Vježbanje u ovakvim skupinama često pomognu ljudima da se opuste, druže i nasmiju. Tim danima ne provedite svoje slobodno vrijeme pred televizorom, već izađite iz kuće rastegnite se, izvježbate, izbacite iz sebe svu negativnu energiju i stres što se svakodnevno kupi u svima nama, te se napunite pozitivnom energijom, osjećati ćete se puno bolje i bolje spavati. Vjerujte kako će vam vaše tijelo biti zahvalno.

 

Za više informacija o ovakvoj vrsti gimnastike možete dobiti na telefonima: 063/319-847, 063/976-713, te na FB profilu Made2fit ili Instagram profilu.

 

Za ovaj članak komentari nisu dopušteni.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio