Veleposlanica Kine: Kinezi dolaze po hercegovačko smilje

Datum objave: 03.04.2018   Broj čitanja: 615
Kinezi su zainteresirani za hercegovačko smilje, a postoji mogućnost i suradnje s lokalnim uzgajivačima.
Veleposlanica Kine: Kinezi dolaze po hercegovačko smilje

 

Kinezi stižu u Hercegovinu kako bi doznali više informacija o smilju, a postoji mogućnost i suradnje, potvrdila je veleposlanica Kine u BiH Chen Bo. ''Izaslanstvo Kineske asocijacije za trgovinu eteričnim uljima, aromama i začinima će uskoro posjetiti hercegovačku regiju kako bi doznalo više o uzgoju smilja i razmotrilo mogućnost suradnje u proizvodima na bazi smilja. Također se razgovara o poljoprivrednoj suradnji u uzgoju ostaloga bilja'', izjavila je veleposlanica Bo u opširnom razgovoru za Večernji list.

 

Između ostaloga, dotaknula se i ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru na kojem će biti najviše kineskih tvrtki u posljednje tri godine s ukupnim izložbenim prostorom od 1.000 metara četvornih. Kineski izlagači uglavnom dolaze iz sektora kao što su poljoprivredni strojevi, prehrambena industrija, automobili, kućanski elektronički uređaji i telekomunikacije.

 

Na marginama će se organizirati Sajam poljoprivredne opreme i investicija ''16+1'' i prateći poslovni forum. To će biti drugi put da se ''16+1'' održava zajedno s mostarskim sajmom. ''Nadamo se kako će kompanije moći prepoznati mogućnosti suradnje kroz izravne interakcije, a nadamo se i kako će veliko sudjelovanje kineskih tvrtki i organizacija događaja '16+1' pomoći da se utjecaj mostarskoga sajma proširi u regiji'', izjavila je veleposlanica Bo.Veleposlanica Kine u BiH Chen Bo

Mostar i cijela regija Hercegovine obiluju izvanrednim prirodnim uvjetima i slikovitim pejzažima te uživaju široke izglede za suradnju s Kinom, ističe kineska veleposlanica te dodaje da sve više kineskih turista posjećuje Mostar. ''Kada sporazum između dviju zemalja o uzajamnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica stupi na snagu, očekujemo mnogo više kineskih turista u regiji'', kazala je veleposlanica Kine u BiH Chen Bo u razgovoru za Večernji list.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Smiljar03.04.2018 17:10 sati
    Nece bit dovoljno kolicine narode ludi. Jurtajte jos sadit dok je lipo vrime. Obecanje ko i dosad ludu radovanje
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio