Kineski gospodarstvenici u Ljubuškom oživjeli vjeru u izvoz smilja

Datum objave: 11.06.2018   Broj čitanja: 844
Kinesko izaslanstvo obišlo je ljubuške tvrtke Roing, Malo sunce, Frost te tvrtku Ekobiogen Grude..
Kineski gospodarstvenici u Ljubuškom oživjeli vjeru u izvoz smilja

 

 

Izaslanstvo Kineske asocijacije za trgovinu eteričnim uljima, aromama i začinima u nedjelju je posjetilo Ljubuški kako bi doznalo više o uzgoju smilja i razmotrilo mogućnost suradnje s hercegovačkim tvrtkama u proizvodima na bazi smilja.

 

Uz brojne kineske gospodarstvenike, u izaslanstvu se nalazila Liu Fang, treća tajnica u Veleposlanstvu Narodne republike Kine u BiH, te Xie Yu, ekonomski i komercijalni savjetnik u kineskom veleposlanstvu.

 

Kinesko izaslanstvo obišlo je ljubuške tvrtke Roing, Malo sunce, Frost te tvrtku Ekobiogen iz Gruda, a upriličen je i radni ručak s načelnikom Općine Ljubuški Nevenkom Barbarićem, ministrom financija ŽZH Tonijem Kraljevićem i predsjednikom Općinskoga vijeća Ljubuški Tihomirom Kvesićem.

 

Posjet kineskoga izaslanstva održan je u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH, javlja Radioljubuski.ba.

 

Mirko Bošković, tajnik Grupacije ljekovitoga bilja i šumskih plodova Vanjskotrgovinske komore BiH rekao je kako je iznimno ponosan što su uspjeli organizirati i realizirati ovaj posjet.

 

Mi smo prije par mjeseci stupili u kontakt s Grupacijom proizvođača ulja i začinskoga bilja NR Kine, koja djeluje u sklopu Gospodarske komore Kine. Došlo je najprije do posjeta naših tvrtki Kini, koja je realizirana prije 15-ak dana i tamo su definirani detalji ovoga uzvratnoga posjeta. Koliko sam uspio vidjeti, oni su zaista fascinirani ponudom eteričnih ulja u Hercegovini. U Kini se konzumira vrlo malo proizvoda od eteričnoga ulja smilja, rekao je Bošković koji se nada kako bi se to moglo promijeniti i kako bi u tome mogao pomoći ovaj posjet.

 

I načelnik općine Ljubuški izrazio je nadu kako će se dio hercegovačkoga ulja izvesti u Kinu.

 

Samo u Ljubuškom imamo zasađeno nekih 12 milijuna sadnica smilja, vjerujem da će se kroz ovaj posjet i kasnije dogovore bar dio toga plasirati prema kineskom tržištu, rekao je Barbarić, koji je jučer iskoristio priliku kako bi goste iz Kine upoznao i s drugim mogućnostima suradnje koje Ljubuški nudi, prvenstveno u oblasti turizma.

 

Kineski gospodarstvenici u Ljubuškom oživjeli vjeru u izvoz smilja
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio