8 vježbi za jačanje donjeg dijela leđa VIDEO

Datum objave: 04.01.2019   Broj čitanja: 195
Najčešće se bolovi javljaju u donjem dijelu leđa a pretežito je razlog taj što su upravo ti mišići prilično slabi..
8 vježbi za jačanje donjeg dijela leđa VIDEOZa većinu problema koji nastaju u posturi poput bolova u leđima i sl. možemo kriviti sami sebe. Naime, svi ti problemi i bolovi u zglobovima i mišićima nastaju uslijed nedostatka aktivnosti, te nesdostatka adekvatne tjelovježbe i zanemarivanja određenih mišićnih skupina. Slabi mišići i vezivna tkiva dugoročno predstavljaju važan čimbenik koji utječe na zdravlje lokomotornog sustava. Dakle, mišići moraju biti dovoljno snažni i zbog zdravlja.

 

Najčešće se bolovi javljaju u donjem dijelu leđa a pretežito je razlog taj što su upravo ti mišići prilično slabi, kao i ostali mišići koji imaju važnu ulogu u održavanju stabilnosti u lumbalnom predijelu leđa poput mišića stražnjice, trbušnih mišića i mišića gornjeg dijela leđa. Budući da gotovo svi pokreti uključuju neku vrstu aktivacije mišića donjeg dijela leđa, jako je važno da im u bilo kakvom treningu pridodamo veliku pažnju, što najčešće nije slučaj.

 

U videu možete pogledati rutinu za ciljanu aktivaciju mišića lumbalnog dijela leđa koja se sastoji od čak 8 različitih vježbi koje se izvode u intervalima od 50 sekudni. Iako ovu rutinu možete raditi kao zaseban trening, možete ju spojiti s nekom drugom rutinom, ili pak neke vježbe dodati svom uobičajenom treningu. Za ove vježbe vam nisu potrebni dodatni rekviziti i oprema, pa ih možete raditi kod kuće, a u pokretu sudjeluju i ostale mišićne skupine. Ojačajte donji dio leđa ovim vježbama i spriječite moguće probleme.


Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio