Još jedan odličan razlog da češće jedete češnjak

Datum objave: 23.05.2019   Broj čitanja: 583
Studija pokazala je da osobe koje su konzumirale dvije tablete dodatka prehrani češnjaka tijekom šest tjedana, imali su za 12 posto manje razine lošeg kolesterola..
Još jedan odličan razlog da češće jedete češnjak

 

Znamo da je češnjak namirnica koju neizostavno morate imati u svojoj kuhinji.
Osim što će svakom jelu dati posebnu aromu, često ga upotrebljavamo i zbog njegovih antibakterijskih, antivirusnih, antigljivičnih, antiparazitskih i antioksidacijskih svojstava koje spriječavaju i liječe infekcije.

 

Studije također potvrđuju da češnjak može poslužiti kao odlična prevencija mnogih vrsta raka. Znaju to dobro naše mame i bake koje su često pribjegavale ovom prirodnom lijeku, ali uz jednu neugodnu nuspojavu – neugodan miris češnjaka nakon jela osjeća se još satima.

 

Ipak, čak niti to ne sprječava mnoge da maksimalno iskoriste blagodati ove namirnice. Uz sve navedeno, studije su kroz godine istraživanja pokazale da je češnjak korisna namirnica i u snižavanju razine lošeg kolesterola i to za oko 10 posto.

 

Jedna studija pokazala je da osobe koje su konzumirale dvije tablete dodatka prehrani češnjaka tijekom šest tjedana, imali su za 12 posto manje razine lošeg kolesterola, piše TOI. Pokazalo se i da može sniziti razinu triglicerida za šest posto.

 

Ipak, svakako nemojte izbjegavati lijekove koje vam je propisao liječnik i ako imate problema s povišenim kolesterolom, svakako pratite preporuke liječnika.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Istina24.05.2019 11:04 sati
    12-25 dollara kg bijelog ljekovitog luka.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio